Leonn_

[Depre Gaming-ul Din Romania]

Recommended Posts

 

Stiu ca sunt multi gameri printre cititorii acestui blog, chiar si eu sunt gamer si ar trebui sa vorbim mai mult despre aceasta categorie a IT-ului. Mai jos o sa va prezint, din viziunea mea, de cate tipuri sunt gamerii. Pentru a nu face confuzia spunand ca un gamer este o persoana inchisa sau care nu stie sa socializeze. Nu este deloc asa si, de aceea, rog stimatul public sa acorde 5 minute citirii acestui articol.

Gamingul este gaming indiferent de locatie si toti l-am practicat cel putin o data in viata, poate chiar fara sa stim.

Jucatori casual

Acesta categorie de gameri nu isi ocupa timpul in mod special cu jocuri video dar nu ezita sa incerce din cand in cand cate un joc pentru relaxare. Cei mai multi din aceasta categorie joaca joculete online facute in Flash, MMO-uri Browser Based sau jocuri pe telefon / tableta, dar mai sunt si cei care isi mai instaleaza cate un joc mai serios pe PC si il joaca pana la sfarsit, fie se mai inscriu la o sesiune de joc cu prietenii in retea.

Acesti oameni nu au o pasiune pentru jocuri, jocurile video reprezentand doar o metoda de a-si omori plictiseala cand n-au altceva de facut in timpul liber. Uneori i se mai intampla si unui astfel de jucator sa dea peste un joc care sa-l „atraga” si o perioada de timp sa se gandeasca doar la ce va mai face in jocul respectiv si cum il va termina, dar dupa terminarea lui, sau dupa ce raman blocati la un nivel, vor abandona jocul.

Pasionati de gaming

Aici ma includ eu. Pentru gamerii pasoniati jocurile video reprezinta mai mult decat o modalitate de ocupare a timpului liber. Reprezinta deja un hobby. Acestia sunt cei care se joaca cu scopul de a se relaxa sau de a deveni profesionisti pe un anumit stil.

Un pasionat de gaming este ceva mai strict si mai pretentios in legatura cu ceea ce joaca . Acestia pot face deosebirea dintre un joc bun si unul extrem de prost. De exemplu, Portal este un joc excelent, in timp ce Metin 2 (ca si orice alt MMO coreean) este o mare prostie, dupa parerea mea. In primul rand, un pasionat de gaming nu se va lasa pacalit de o grafica atractiva, de pretul enorm al jocului, sau de cantitatea de sange si mate care curg din adversarii virtuali macelariti.

Un gamer pasionat pune pret pe gameplay si poveste. Povestea conteaza. Trebuie sa te atraga prin personajele bine conturate si sa te faca sa-l continui ca sa afli mai mult. Un joc bun este acela in care tu devi omul de actiune si totul se invarte in jurul tau.

Sa ne intoarcem la gameri. Pasionati sunt si acei oameni care ajung sa achizitoneze un joc doar pentru a nu distruge industria de jocuri video prin piratare. De asemenea, ei pot trai si fara jocuri dar cat timp PC-ul merge si sunt acasa se joaca.

Obsedatii de jocuri

In sfarsit, am ajuns si la aceasta categorie unde sunt sigur ca multi dintre voi ati ajuns, catalogati fiind de prietenii vostri care din lipsa de cunostinta v-au criticat pana in ruptul capului. Aici se includ oameni nu foarte sociabili. Faptul ca nu sunt sociabili se datoreaza personalitatii sau a unor traume avute in trecut. Aici jocurile nu vin decat sa umple golurile si lipsa comunicarii.

In aceeasta categorie se includ si gameri nesimtiti. Aceasta specie de gameri se gaseste in special in MMO-uri si shootere unde ei cred ca sunt super eroi si atotstiutori, avand ca scop doar cresterea in level si perfectionarea reflexelor pentru a reusi sa domine pe orcine. In caz ca fac echipa cu niste gameri mai putin experimentati acestia folosesc injuri si critica pentru fiecare greseala.

Obsedatii de multe ori isi neglijeaza sarcinile. Uita ca au nevoie de hrana in incercarea lor disperata de a se impune intr-o lume inexistenta in care iei se relaxeaza.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.